Artikkelit

Artikkeleissa kerrotaan kehittämistyöstä Mobie Academin ja Mobie Forumin kanssa, joista on tehty julkaistuja Suomen Hitsausteknillisen Yhdistyksen Hitsaustekniikka -lehteen.

Hitsaustekniikka – lehdessä 5/2020 julkaisimme Juha Kauppilan SHY:stä kanssa artikkelin Laserforum mobieforum tapahtumasta. Artikkelissa kerrotaan täysin uudenlaisen online-toteutuksen kehittämisestä, suunnittelusta, toteutuksesta a  Mobieforumin maailman ensi-illasta. Laserforum Mobieforum ei ole mikään webinaari, vaan toiminta jää eloon pidemmäksi aikaa. Järjestäjien, osallistujien ja puhujien tahdon ja kiinnostuksen mukaan keskusteluja voi jatkaa eri videokeskusteluhuoneissa itsenäisesti ja ryhmissä. PDF -tiedosto on luettavissa HT 5-2020 Laserforum Mobieforum Kauppila Pettinen.

Hitsaustekniikka – lehdessä 4/2017 esittelin uuden mallin miten eIWS eli hitsausneuvojan etäopiskelun miellekartan. Ajatus on käyttää Mobien alustaa uudella tavalla ja hyödyntää sitä käytännön hitsausteknillisten ongelmien ratkaisuissa. Kehittämistyö on kesken muiden kiireiden takia, mutta sitä tullaan jatkamaan kiinnostuneiden kumppanien kanssa. PDF -tiedosto on luettavissa HT 4-2017 Uusia tuulia hitsaustekniikan opiskeluun (Reijo Pettinen)